str.Lunca Bîcului 26/1 +373 22 407-555 +373 78 407-555
                  
                  

Util

1. Ce este acrilul?

Acrilul este un material sintetic cu o suprafaţă foarte dură. Acrilul sanitar (acril antibacterian) prezintă o suprafaţă netedă, fără porozitate, care împiedică acumularea impurităţilor şi previne apariţia bacteriilor şi mucegaiului.


2. Cadă de acril sau cadă de fontă?

GREUTATE: Marele atu al căzilor de acril este greutatea lor. Spre deosebire de cele din fontă, acestea sunt mai uşoare şi prin urmare mai uşor de manipulat.
DESIGN CREATIV: Cum acrilul poate fi uşor de modelat, veţi găsi multe forme şi mărimi de căzi. Pe acestea se pot instala de asemenea accesorii de baie şi dotări opţionale cum ar fi: sisteme de hidromasaj, aeromasaj sau cromoterapie, tetiere simple, cu tijă sau cu ventuze şi baterii cascadă. Din acest punct de vedere, cele din fontă fiind mai rigide sunt mai puţin ofertante.
ATINGERE PLACUTĂ: Acrilul sanitar preia temperatura apei foarte repede şi o menţine timp îndelungat, înlăturând senzaţia rece neplăcută a căzilor de metal.
DESIGN ANTIALUNECARE: Pentru prevenirea accidentelor cauzate de alunecare la urcarea/coborârea din cadă, produsele noastre acrilice au fost prevăzute cu un design antialunecare.


3. Cum se curăţă cada de acril?

Cada de acril sanitar se păstrează curată surprinzător de uşor datorită suprafeţei netede şi fără porozitate. Mijloacele domestice de curăţare, neabrazive, precum detergent lichid şi o lavetă umedă sunt suficiente pentru o curăţare eficientă. Nu se recomandă utilizarea prafurilor abrazive de curăţat tip “TIX”, şi nici substanţe pe bază de amoniac sau substanţe alcoolice care, la operaţiuni repetate, pot duce la mătuirea suprafeţei.


4. Cum se întreţine sistemul de hidromasaj sa aeromasaj?

Uneori, în urma utilizării sistemului de hidromasaj (aeromasaj) apa rămâne în conducte, iar această apă conţine uleiuri de corp, piele moartă, săpun, precum și reziduurile oricărei băi de săruri sau uleiuri, care probabil au fost adăugate apei din cadă. Pentru o curăţare şi igienizare a conductelor căzii cu hidromasaj vă recomandăm ca:

De fiecare dată când cada este utilizată şi apoi uscată, aceasta se umple din nou cu apă rece aproximativ 5 cm deasupra celui mai de sus jet şi se asigură că toate duzele jetului să fie îndreptate în jos. În apă se adaugă dezinfectant.
Apoi, se porneşte sistemul şi se permite să acţioneze 2 – 3 minute pentru a curăţa impurităţile rămase şi a le conduce afară din conducte.


5. Este sau nu necesară recondiţionarea căzii în timp?

Acrilul sanitar nu se decolorează nici odată nici nu îşi pierde atractivitatea deoarece este colorat in masă, deci cada nu necesită recondiţionarea.


6. Cât timp beneficiez de garanție?

Termenul de garanţie comercială este de 120 luni (10 ani) pentru căzile de baie şi 24 luni (2 ani) pentru sistemele de hidro și aeromasaj, în cazul manipulării, montării şi exploatării corespunzătoare.

În cazul apariţiei unei defecţiuni a produsului cauzată în mod clar de erori de producţie se asigură înlocuirea în cazul căzilor, respectiv înlocuirea sau repararea sistemelor de hidro şi aeromasaj. Acest lucru se întâmplă nu mai prin respectarea condițiilor prezentate în certificatul de garanţie.


7. Ce trebuie să ştiți atunci când alegeți o cadă de baie?

Cel mai important lucru în momentul în care vă hotărâți că achiziţionați o cadă este să cunoaşteți dimensiunile spaţiului liber din baia în care va fi amplasată. Noi vă oferim o gamă largă de căzi drepte cu dimensiuni între 1050×700 mm până la 1900×900 mm, pe colţ cu dimensiuni între 900×900 mm si 1700×1700 mm, asimetrice de la 1400×900 mm până la 1700×1100 mm şi căzi stative ideale pentru băi spaţioase.

În plus, trebuie să decideţi dacă doriţi o mască frontală, laterală sau doriţi zidire. Cada acrilică este constituită din 4 componente majore: cada propriu-zisă, masca frontală, masca laterală şi suportul.

Optarea pentru masca frontală, respectiv laterală, facilitează accesul la sistemul de scurgere, deoarece sunt detaşabile. Nu mai menţionăm aici aspectul estetic, prin care cu ajutorul măştilor cada apare ca un tot unitar.

Obligatoriu mai trebuie să ştiţi pe ce parte e scurgerea: puteți afla acest lucru aşezându-vă înfaţa căzii, cu faţa spre masca frontală. Dacă scurgerea este în partea stângă, atunci optaţi pentru o cadă cu scurgerea pe stânga, dacă e spre dreapta, atunci optaţi pentru cada cu scurgere pe dreapta.

Un alt element de care e bine să ţineţi cont este înălţimea căzii, aceasta trebuie să se potrivească cu înălţimea unei baterii de baie deja montată pe perete.

De asemenea trebuie să aveţi în vedere importanţa suportului de susţinere. Cada poate fi încastrată direct in pardoseală sau poate fi asezată pe suporți (recomandabil).


8. De ce aş opta pentru o cadă cu hidromasaj sau aeromasaj?

O cadă cu astfel de dotări are nenumărate beneficii atât medicale cât şi de relaxare:

Sistem hidromasaj:

asigură masajul intensiv al întregului corp inclusiv a zonelor lombară şi cervicală, prin jeturile de apă şi minijeturile laterale.
jeturile de apă în amestec cu aer provenind din părtile laterale ale căzii lovesc corpul producând un dublu efect benefic asupra sistemului limfatic;
ele stimulează circulaţia sângelui de la extremităţi la inimă şi ajută la eliminarea apei și toxinelor din ţesuturi printr-un proces numit limfoscurgere;
stabilizează tensiunea arterială;
hidromasajul activează circulaţia periferic ăşi face dispărută senzaţia de răceală din extremităţile corpului;
relaxare musculară.
Sistem aeromasaj:

acest sistem este montat pe fundul căzii şi conţine 8 – 12 jeturi de aer (opţional încãlzit). Efectul terapeutic se datorează masajului cu bule de aer aplicat părţii dorsale a corpului;
elimină eficace acumulările adipoase şi celulita.


9. Ce precauţii speciale există în utilizarea căzilor de acril?

Acizii concentraţi, peroxid de hidrogen, nitrolac şi substanţe de tip OHO dăunează materialului, ca urmare evitaţi contactul suprafeţei căzii cu aceste substanţe.

În plus, nu se montează cada în apropierea unor surse de căldură, centrale termice, boilere cu gaz, cazane cu lemne şi se va evita contactul direct al căzii cu ţigările aprinse.